KraftpriserBredbåndsleverandørBeste mobilBilligste bilforsikring 2020Billigste boligalarmForsikring best i testTest av varmepumper 2020

Mall – Uppsägning Arbetsbrist

Mall – Uppsägning Arbetsbrist

199 kr

Mall för uppsägning på grund av arbetsbrist. Lagen om anställningsskydd (LAS) ställer höga krav på utformningen av en uppsägning. En felaktig utformad uppsägning kan bli mycket kostsam för arbetsgivaren. Med denna dokumentmall kan en arbetsgivare enkelt upprätta en korrekt utformad uppsägning som uppfyller lagens krav med bl a besvärshänvisning och information om rätt till återanställning.

Mallen kan användas såväl när arbetstagaren har rätt till återanställning som när arbetstagaren inte har den rätten.

Längre ner på denna sida finner Du utförligare information om mallen och reglerna kring uppsägning på grund av arbetsbrist.

MALL – UPPSÄGNING ARBETSBRIST

Arbetsrätten är ett mycket komplicerat rättsområde där felaktigheter från arbetsgivaren, t ex i samband med en uppsägning, kan få mycket kostsamma följder för arbetsgivaren. Denna dokumentmall säkerställer att Du som arbetsgivare kan skapa en uppsägning, av en anställd på grund av att det föreligger arbetsbrist, som väl uppfyller lagens krav.

Mallen innehåller bl a de lagstadgade kraven på besvärshänvisning och information till arbetstagaren för det fall hon eller han har rätt till återanställning. Mallen kan även användas för det fall att arbetstagaren inte har rätt till återanställning.

Mallen levereras i såväl Word-format som pdf-format.

VEM ÄR MALLEN AVSEDD FÖR?

Mallen är avsedd för arbetsgivare som avser att säga upp personal på grund av arbetsbrist.

ALLMÄNT OM UPPSÄGNING PÅ GRUND AV ARBETSBRIST

Ytterligare information kommer att publiceras inom kort.

RELEVANTA LAGRUM

Lag (1982:80) om anställningsskydd

VAD SOM INGÅR I PRISET

  • Mall – Uppsägning Arbetsbrist i Word-format.
  • Mall – Uppsägning Arbetsbrist i PDF-format.
  • MallSupport

DOKUMENTINFORMATION MALL – UPPSÄGNING ARBETSBRIST

Version: 1.0
Dokumentnr: 122
Antal sidor: 2
Format: Word + PDF
Benämning: Mall – Uppsägning arbetsbrist

Vi använder cookies för att ge våra besökare bästa möjliga upplevelse av webbplatsen. Genom att besöka webbplatsen accepterar du att vi använder oss av cookies. Ok