Billigst strøm 2019Best i test bilforsikring 2019BoligalarmInternettleverandørerBilligste mobiltelefon 2019Beste lån uten Sikkerhet 2019Forsikringsselskaper

Mall – Avslutande av provanställning

Mall – Avslutande av provanställning

199 kr

Mall för avslutande av provanställning. Med hjälp av denna dokumentmall skapar Du snabbt och enkelt ett juridiskt dokument där arbetsgivaren avslutar en provanställning i samband med att prövotiden löper ut.

Till mallen följer en handledning som såväl redogör för de arbetsrättsliga reglerna avseende avslutande av provanställning som punkt för punkt förklarar hur Du fyller i och anpassar dokumentmallen till Din egen situation.

Längre ner på denna sida finns ytterligare information om dokumentmallen och reglerna kring avslutande av provanställning.

Dokumentmall – Avslutande av provanställning

Med hjälp av denna mall kan en arbetsgivare snabbt och enkelt skapa ett juridiskt dokument där arbetsgivaren avslutar en provanställning i samband med att prövotiden löper ut.

Enligt lag (1982:80) om anställningsskydd är det möjligt för en arbetsgivare att provanställa en person under en period om högst sex månader. Säger inte någon av parterna upp provanställningsavtalet innan prövotiden löper övergår provanställningen automatiskt till en tillsvidareanställning, d v s det som vanligtvis benämns ”fast anställning”.

En arbetsgivare som inte önskar att provanställningen övergår i en fast anställning när prövotiden löper ut måste därför underrätta arbetstagaren om att provanställningen avslutas i samband med att prövotidens utgång. Denna mall hjälper arbetsgivaren att skapa ett korrekt utformat juridiskt dokument där arbetstagaren erhåller ett sådant besked.

Till dokumentmallen följer en handledning som på ett pedagogiskt sätt redogör för de arbetsrättsliga reglerna samt förklarar hur Du fyller i mallen. Handledningen förklarar dessutom hur Du går tillväga om den provanställde är medlem i en facklig organisation, vad Du bör tänka på om Du är bunden av kollektivavtal m m.

Ska Du skapa ett dokument där arbetsgivaren avbryter provanställningen innan prövotiden löper ut finns det en särskild dokumentmall för just det ändamålet. Du finner den mallen via följande länk: Dokumentmall för avbrytande av provanställning i förtid

Vem är mallen avsedd för?

Mallen är avsedd för en arbetsgivare som vill avbryta en provanställning i samband med att prövotiden i provanställningsavtalet löper ut.

Relevant lagtext

Lag (1982:80) om anställningsskydd

Vad som ingår i priset

  • Dokumentmall i pdf-format.
  • Dokumentmall i word-format.
  • Handledning i pdf-format.

Dokumentinformation

Dokumentnummer: 552
Version: 1.0
Antal sidor: 1 sida (Dokumentmall), 5 sidor (Handledning)
Format: Word och pdf
Dokumentbenämning: Besked om avslutande av provanställning

Vi använder cookies för att ge våra besökare bästa möjliga upplevelse av webbplatsen. Genom att besöka webbplatsen accepterar du att vi använder oss av cookies. Ok